Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016)

tatujapatu_juliste

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016)
Suomi, 70 min, komedia & perhe-elokuva
Ohjaus: Rike Jokela
Käsikirjoitus: Aino Havukainen
Pääosissa: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka & Mari Lehtinen
Ensi-ilta: 19.10.2016

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuva hurmaa kotimaisten lastenelokuvien perinteiseen tapaan raikkaalla ja värikkäällä toteutuksella sekä lämminhenkisillä henkilöhahmoilla.

Elokuva perustuu Aino Havukaisen & Sami Toivosen yhdessä luoman Tatu ja Patu -lastenkirjasarjan osiin. Havukainen on kirjoittanut myös elokuvan käsikirjoituksen. Kirjasarjaa ja elokuvaa voisi suositella noin alle 10-vuotiaille.

Kummalliset veljekset Tatu (Antti Holma) ja Patu (Riku Nieminen) ovat kotoisin Outolasta, josta he ovat matkanneet junalla Helsinkiin asti tapaamaan ystäväänsä Veeraa (Eedit Patrakka). Veeralla on kotona vaikeuksia saada äitinsä (Pirjo Lonka & Mari Lehtinen) uskomaan, että Tatu ja Patu ovat oikeasti olemassa, eivätkä vain Veeran mielikuvituksessa.

Toistaiseksi ensimmäinen Tatu ja Patu -filmatisointi on itse asiassa jouluelokuva. Elokuva on lämmin ja joulunhenkinen vaikka katastrofaalisia aineksia piisaa. Kommellukset alkavat heti Helsingin rautatieasemalta, kun Tatu ja Patu eksyvät Helsingin jouluruuhkaan ja lahjanostovilinään. Vaikka mikään ei tunnu sujuvan suunnitelmien mukaan, se ei häiritse sinnikkäiden hahmojen innokkuutta.

Elokuvassa hauskinta on Tatun ja Patun oudon puheenparren lisäksi se, kuinka he kyseenalaistavat totuttuja perinteitä ja luovat tilalle omia uusia keksintöjään. Esimerkiksi joulu on Outolan veljeksille aivan uusi käsite. Suuri osa elokuvan huumorista syntyykin Tatun ja Patun väärinymmärtämistä jouluperinteistä; elokuvassa hyasintit paistetaan uunissa, koristellaan joulupukki ja pistetään kanelia kainaloon.

Tatun ja Patun, Veeran sekä naapurin Martin (Sulevi Peltola) sympaattiset hahmot tekevät erehdyksestä toiseen etenevästä tarinasta lämminhenkisen ja hyväntuulisen. Jopa loskainen ja harmaa Helsinki näyttää houkuttelevalta joulun lämpöineen, vaikka joulun ruuhka-ajan todellisuus lieneekin täysin toisenlainen.

Elokuvan juoni sen sijaan on valitettavan löyhänlainen. Jäin kovasti kaipaamaan yhteisen joulunvieton kuvausta, kun elokuvassa kaikki aika meni Tatun ja Patun eksyilyn seuraamiseen. Ystävien riemuisa jälleennäkeminen, jota koko elokuvan ajan oli odotettu, sivuttiin lopulta kovin lyhyesti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s